C'est la vie

Tiistai 7. kesäkuuta 2022

Lapset puistossa leikkivät leikkiä, jossa toistivat jatkuvasti sanaa peruna. Tästä mieleeni juolahti tämän päivän kohtaus, kun tänään seivasin asiakkaani keittämät perunat. Yksi puiston lapsista, Bob, liittyi perunaleikkiin. Hän toi mukanaan muita kavereitaan autojensa kanssa.’

Työpäiväni alkoi positiivisissa merkeissä. Hoidin erään hoidollisen työn, joka onnistui hyvin. Vaihdoin myös tukisukat asiakkaan jalkoihin. Kyllä mä olisin niin iloinen, jos saisin kotiini tunnollisen ikkunanpesijän, samanlaisen, mitä asiakkaallani. Hän pesi tarvittaessa ikkunan pariin kolmeen kertaan, kunnes lopputulos miellytti. Minä olin se pesijä, mutta kotonani en kyllä aherra yhtä täysiä. Pitäisi varmaan joskus tämän kesän aikana pestä ikkunani tästä motivoituneena.

Tänään on ehtinyt tapahtua kaikenlaista. Nimittäin tänään kohtasin myös erään epäonnistumisen. Välillä on niin, ettei tiedä itkeäkö vai nauraa… Ei haittaa, vaikka itkeä murehtisi joitain asioita jonkin hetken, kunhan juuri ei jää siihen vellomaan. Vaikka kaikki asiat eivät aina mene nappiin, ei kannata lannistua ja masentua. ”Muista, että olen sanonut sinulle: ’Ole rohkea ja luja, älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi on sinun kanssasi kaikilla teilläsi.’ ”Joos. 1:9. Kaikkihan sen ikävän tosiasian tietää, että elämään kuuluu ylä- ja alamäet. Niilläkin on tärkeä rooli elämässä. Kaadutaan ja noustaan, kannatellaan toinen toistamme. Puistossa peruna -leikin parissa leikkivien lasten asenteen omaksuen minunkin varmaan kannattaa suhtautua asiaan hyvällä asenteella: surra aikani ja sitten vain nauraa epäonnistumiselleni. Vai kuinka?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kirjoittaja

Olen Eveliina Mulenga, (synt. 1993). Opiskelen tällä hetkellä sosionomi kirkon nuorisotyönohjaajaksi. Lukeminen ja kirjoittaminen ovat mielipuuhiani ja usko Jumalaan on minulle tärkeä. Kahvi on lempi energiansaantikeinoni unen jälkeen.

Seuraa Instagramissa