FitLine ravintolisästä – pyramidihuijausko?

Sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

Cheyenne Järvinen, somevaikuttaja, on tehnyt YouTubeen dokumentin verkostomarkkinoija FitLinesta. Hän paljastaa tässä dokumentissaan verkostomarkkinoinnin salat ja kritisoi FitLinen toimintaa. Jos, et ole vielä tutustunut tähän dokumenttiin, voit lukea tästä kirjoituksestani dokumentin mielenkiintoisia pääpointteja. Itseäni FitLine on päässyt lähelle, sillä tilasin heidän tuotteitaan kuukausia.

Kun minulle suositeltiin FitLinen tuotteita, mainostettiin, että ne voivat parantaa terveyttäni, kun minulla on masennustaustaa ja huono keskittymiskyky johtuen työuupumuksesta. Sain tutustua ihanaan ihmiseen, joka on aidosti ihananoloinen ja välittävä ihminen, hän rekisteröi minut jäseneksi, kun aloin tilaajaksi. Tilasin Optimaalisetin – se koostuu monista B-vitamiineista ja muista vitamiineista. Sen hinta on kyllä kallis, sillä tilasin myös Omega 3:n. Kuukauden annos maksoi 118 € vuoden 2019 aikana. 

Käyttäessäni optimaalisettiä viisi kuukautta peräkkäin vuonna 2019, tuotteet olivat kyllä parantaneet vastustuskykyäni: minulla ei ollut flunssaa pitkään aikaan! Keskittymiskykyni parantui, mutta ainoa huono puoli mielestäni tuotteissa oli sen hinta. Maksoin 118 €/ kk tuotteista. Perheeni kauhisteli tuotteen hintaa ja ehdotti, enkö saisi halvemmalla samat vitamiinit. En halunnut myydä tuotteita muille niiden kalliin hinnan takia, vaikka minulla olisi mahdollisuus saada sen myötä tuotteita itselleni halvemmalla.

Yhtenä päivänä kävin Life-myymälässä katsomassa, jospa sieltä löytyisi korvaavat vitamiinipurkit. Löysin 20 €:lla multi woman vitamiinit, jossa on kolmen kuukauden annos ja tämä kattaa nuo aiemmin mainitsemani muut vitamiinit. Löysin myös Life-myymälän oman B-vitamiinin, jossa on runsas määrä B-vitamiineja. Päätin sinä päivänä lopettavani tilauksen ja näin teinkin välittömästi. En ole vielä ottanut kokeiluun kyseisiä vitamiineja, mutta voin kertoa niiden tuloksista sitten myöhemmin, kun ensin olen käyttänyt FitLinen tuotteet loppuun.

Vuoden 2019 loppupuolella ilmestyi YouTubeen Cheyenne Järvisen video FitLine -pyramidihuijaus? Cheyenne heittää PM:lle kysymyksen: ”Jos mun kritiikillä ei ois ollu mitään perää, jos nää jälleenmyyjät ja PM ei kokis minkäänlaista uhkaa näistä mun julkaisuista niin miksi he on reagoinut näinkin rajusti ja aggressiivisesti millainen yritys ja millainen ihminen oikeesti turvautuu uhkailuun ja peloitteluun jos siinä toiminnassa ei olisi mitään vikaa? Millaiset ihmiset näkee noin suuren vaivan mustamaalaakseen heidän toimintaansa kritisoivaa henkilöä suojellakseen heidän yrityksensä toimintaa?

Cheyenne suosittelee Herbalife -dokumentin katsomista Netflixistä. Cheyenne sanoo, että  PM:n tuotteiden terveysvaikutuksia ei ole tutkittu ainoastaan laatu on tutkittu ja tuotteiden tuotannossa noudatetaan GMP standardeja mitä mainostetaan käytettävän myös lääketeollisuudessa. Tämä on harhautus, sillä laadulla ei ole tekemistä tuotteiden terveellisyyden kanssa tämä ei kuitenkaan ole tae tuotteen tehosta, hän jatkaa. Cheyenne sanoo, että haluaa auttaa ihmisiä, etteivät he menetä rahojaan ja tule höynäytetyksi. Tässä pyramidihuijauksessa vaikuttaisi olevan perää, mutta käy itse katsomassa video ja muodosta oma näkemyksesi asiasta. Itse katsoin videon kolmessa osassa, sillä se kestää 1,5h, mutta siinä on täyttä asiaa, kannattaa tsekata! Tässä linkki videoon Cheyenne Järvinen – FitLine, pyramidihuijaus?

Muun muassa Ylestä toimittaja soluttautui FitLine ravintolisiä myyvän verkoston sisälle. Tästä on tehty artikkeli. Lyhyesti sanottuna tästä artikkelista, Yle kritisoi, että toiminnan ideana on myydä ystävyyttä vitamiinipurkeilla. Entä mitä nyt verkostomarkkinoija FitLinelle kuuluu? Toiminta on selvästi vähentynyt, jota Roosa Rahkonen podcast -jaksossaan lyhyesti ylistää – syystäkin. Joskus teoillamme on suuriakin vaikutuksia! Minun ja sinun tulee vain kuunnella sydäntä ja toimia sen mukaan auttaen toinen toistamme. Hyvän tekeminen synnyttää aina hyvää, ja joskus jopa isolla tavalla – olkoon Cheyenne tästä hyvä malliesimerkki!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kirjoittaja

Olen Eveliina Mulenga, (synt. 1993). Opiskelen tällä hetkellä sosionomi kirkon nuorisotyönohjaajaksi. Lukeminen ja kirjoittaminen ovat mielipuuhiani ja usko Jumalaan on minulle tärkeä. Kahvi on lempi energiansaantikeinoni unen jälkeen.

Seuraa Instagramissa