Helluntain sanoma

Sunnuntai 5. kesäkuuta 2022

Tänään 5.6.2022 on Helluntai. Tähän alle olen kopioinut suoraan sen merkityksen. Alempaa löydät tämän päivän Sanan ja pohdintani siihen liittyen.

”Helluntai on Pyhän Hengen juhla

Helluntaita vietetään 50 päivää pääsiäisen jälkeen. Se kuuluu pääsiäisen ja joulun ohella kirkkovuoden kolmen suurimman juhlan joukkoon. Ensimmäinen helluntai oli kristillisen kirkon perustamisen päivä, kirkon syntymäpäivä.

Raamatussa kerrotaan ensimmäisen helluntain tapahtumista. Tuhannet ihmiset olivat kokoontuneet Jerusalemiin sadonkorjuujuhlille. Tuolloin Pyhä Henki vuodatettiin apostolien päälle.

He näkivät tulenlieskoja, kuin kieliä, jotka jakautuivat ja laskeutuivat itse kunkin päälle. He tulivat täyteen Pyhää Henkeä ja alkoivat puhua eri kielillä sitä mitä Henki antoi heille puhuttavaksi. (Ap. t. 2:3-4)

Tämä toteutti Jeesuksen lupaukset ja Vanhan testamentin ennustukset Pyhän Hengen vuodattamisesta. Pietari saarnasi, suuri joukko ihmisiä kastettiin ja seurakunnan lukumäärä kasvoi noin kolmella tuhannella hengellä. Kaikki paikalla olijat saivat kuulla julistusta omalla kielellään. Tämä korosti kristittyjen yhteyttä ja kristillisen sanoman kuulumista kaikille kansoille. ” Lähde: https://evl.fi/kirkossa/pyhapaivat/helluntai

Tämän päivän 5.6.2022 Sana on YouVersion biblessa seuraavanlainen:

Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.»

Apostolien teot 1:8 

Tästä pohdin seuraavaa:

Emme ole koskaan yksin, sillä Pyhä Henki on aina kanssamme. Sen avulla olemme voimallisia, kun kohtaamme ihmisiä Jumalan lähettämänä. Silloin Pyhä Henki toimii kauttamme.

En ajatellut julkaista tuota sanaa ja pohdintaani tänään, kunnes Fila Churchin Sana koski myös tätä aihetta (onhan Helluntai). Tässä alla Fila Churchin kokouksesta kirjoittamani muistiinpanot.

Juhan jatkaa: ”Jeesus sanoo opetuslapsilleen, että heille on hyödyksi, kun Hän lähtee pois. Ellei Hän mene, ei Puolustaja tule heidän luokseen. Pastori Juhan sanoo: ”Jeesus ei ajatellut vain sitä hetkeä opetuslasten kanssa. Vaan tulevia sukupolvia ja tuhansia vuosia, jolloin Jumala toimii.”

”Välillä mekin heitämme arpaa, ennen kuin kuuntelemme Jumalan ääntä” Juhan korostaa viitaten arvan heittoon uuden opetuslapsen valinnan suhteen, kun jonkun piti tulla Juudaksen tilalle.

”Meidän ei pidä yrittää elää elämäämme ilman Pyhää Henkeä.”

”Omassa voimassanne, ette pysty mihinkään. Kun saatte Pyhän Hengen, saatte voiman.” Apt. 1:8

Pastori Juhan kehottaa meitä rukoilemaan näin: Anna valosi loistaa. Anna heidän nähdä Sinut minun kauttani. (Sanoohan Jumala, te olette maailman valo.) Näin saamme sitä Jumalan valoa itseemmekin. Aion ehdottomasti kokeilla tätä!

Ps. Palatakseni tähän Raamatun -kohtaan: Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani Jerusalemissa, koko Juudeassa ja Samariassa ja maan ääriin saakka.»

Apostolien teot 1:8  … Mistä lähiterveysasemani on saanut nimen Samaria? 😀 Raamatustako?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kirjoittaja

Olen Eveliina Mulenga, (synt. 1993). Opiskelen tällä hetkellä sosionomi kirkon nuorisotyönohjaajaksi. Lukeminen ja kirjoittaminen ovat mielipuuhiani ja usko Jumalaan on minulle tärkeä. Kahvi on lempi energiansaantikeinoni unen jälkeen.

Seuraa Instagramissa