Mielenterveys -kysely tuloksineen

Perjantai 17. kesäkuuta 2022

Pidin Instagramissa @eveliinamulenga -tililläni kyselyn mielenterveydestä. Mielenterveys on tärkeä aihe, joka koskettaa meistä jokaista jollain tavalla. Päivittäiset toimemme vaikuttavat vointiimme ja mielenterveyteemme tavalla tai toisella sekä enemmän tai vähemmän.

Ensimmäinen kysymys kuuluu: Tiedätkö mitä mt tarkoittaa? Vain yksi ei tiennyt, mitä se tarkoittaa. Selvensin kuitenkin sen, että sehän tarkoittaa mielenterveyttä.

Seuraavana kysymyksenä oli: Onko sinulla jokin mt-ongelma? 62% vastaajista vastasi, että on ja 38% ettei ole. Kerroin minullakin olevan.

Kolmantena kysymyksenä on: Onko mielestäsi oleellista kertoa mt-ongelmastasi esimerkiksi pomolle? Vastaajista enemmistö eli 74% vastasi ettei ole ja 26% vastasi että olisi. Omasta mielestäni ei ole tarpeellista, mutta jossain tapauksessa se voi olla vain hyödyksi eikä päinvastoin. Mutta itse sen toivottavasti parhaiten tietää, milloin se kannattaa.

Neljäntenä kysymyksenä oli: Koetko mt-ongelmastasi kertomisen tuovan jotain ongelmia itsellesi? Vastaajista suurin osa eli 54% vastasi kylä ja 46% ei. Itse uskon, että se tuo ongelmia. Mutta kun mietin tarkemmin, niin ei siinä varmaan ole mitään haittaa. Vaikka sellaisia ihmisiä on olemassa, jotka iskevät siihen kipeään asiaan satuttaakseen sinua. Pitää vain kuunnella omaa tunneälyään ja intuitiotaan tässä asiassa.

Mielenterveys ja ihmissuhteet

Viidentenä kysymyksenä on: Onko sinua käytetty hyväksi mt-ongelmasi vuoksi? Vähemmistö 27% vastasi, että on ja ei vastasi 73%. On hyvin ikävää, että osaa vastaajista on käytetty hyväksi. Ihmiset osaavat olla omaa etuaan tavoittelevia piruja ja testata, mitä kaikkea he saavat sinusta irti ja sinulle tehtyä. Tämä on tuttu juttu ja se on varmasti ihmisen perussynti vähän niin kuin shoppailu naisille. (Tämän shoppailu esimerkin antoi terapeuttini.)

Kuudentena kysymyksenä kuuluu: Osaatko suojella itseäsi (henkisellä tasolla)? Suurin osa vastaajista 77% vastasi useimmiten ja 23% harvemmin. Mielestäni niin kauan kun on elämää, on toivoa. Tämä on tärkeä taito, jota pystyy harjoittamaan.

Jos et omin voimin pysty, niin käänny ystävien tai esimerkiksi terapeutin puoleen. Kuten ratkaisukeskeisen tai kognitiivisen psykoterapeutin puoleen. Tutustu eri vaihtoehtoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kirjoittaja

Olen Eveliina Mulenga, (synt. 1993). Opiskelen tällä hetkellä sosionomi kirkon nuorisotyönohjaajaksi. Lukeminen ja kirjoittaminen ovat mielipuuhiani ja usko Jumalaan on minulle tärkeä. Kahvi on lempi energiansaantikeinoni unen jälkeen.

Seuraa Instagramissa