Terapiahetkiä ja juhlintaa

Torstai  21. heinäkuuta 2022

Kävelin musa kajareista pauhaten kohti tapaamista ystäväni kanssa. Tapasin Miran kanssa Entressen kauppakeskuksessa tasan viikko sitten. Kävimme hakemassa jädet Espoontorin edestä ja sitten siirryimme istumaan eräälle penkille, jonne aurinko paistoi. Oli lämmintä, mutta kun aurinko meni pilven taakse ja tuuli niin johan oli vilpoista. Otin esille yhden kirjan, josta halusin keskustella Miran kanssa. Miralle näyttämäni kohta käsittelee sanallista ja sanatonta viestintää. Silloin, kun sanallinen ja sanaton viestintä on ristiriidassa keskenään, ihminen uskoo paremmin sanatonta viestintää eli äänenpainokkuutta, olemusta, kasvojen ilmeitä ja niin edelleen. Oon kohdannut tällaista ja Mira myös. Kerroin hänelle erään asiaan liittyvän elävän esimerkin.

Miralle näyttämäni kirja.

Mun oli pakko taas ottaa kuvia jäätelöistä. Jäätelön syönnin jälkeen menimme käymään kulman takana kirjastossa hakemassa muutamia kirjoja, jotka näin sieltä etukäteen löytyvän. Yksi on nimeltään ”Sinun tarinasi voima”. Pidimme Miran kanssa pienen terapiahetken tämän kirjan parissa. Etenimme sivulle 80 asti. Aika hyvin! Ja oli kyllä terapeuttista avautua ja jakaa kokemuksia.

Kirjastossa oli poika, joka käyttäytyi meitä kohtaan törkeästi. Reagoin siihen nopeasti. En ymmärrä, miten jotkut voivatkin olla niin törppöjä! Olisi pitänyt kysyä siltä, että miksi käyttäydyt tuolla tavoin. No mutta, jatkoimme matkaa eri liikkeisiin kirjastossa kirjojen katsomisten jälkeen. Päädyin ostamaan ruokakaupasta ainoastaan ruokakerman. Tein jämäruuista niinkin hyvän ruuan kuin kinkkupastan. Oli kyllä hyvän makuista!

Viikonlopun lähestyessä menin pyörällä Matinkylään. Hoidin asioita Isossa Omenassa, jonka jälkeen kävin kosmetologilla veden taas sataessa. Milloinkohan vettä ei sataisi juuri silloin kun siellä käyn? Sade tuo onnea, sanoi kosmetologini. Ehkä olenkin vain niin onnekas!

Äidillä kirjottelin yhtä blogikirjoitustani, sillä mulla oli oma kone mukana. Luetutin tekstin veljelläni. Hän kehui sitä, ja antoi palautetta, mitä mun kannattaa tehä, että se ois parempi. Hän siis neuvoi, että antaisin joitain esimerkkejä enkä selitä yleispätevästi.

Sunnuntaina tapasin ystäväni Charlotan. Siitä on aikaa, kun olemme viimeksi tavanneet. Olipas mukava tavata! Hän kertoi hänellä olevan synttärit huomenna. Kävimme katsomassa monta eri kahvilaa, mutta yksi oli kiinni ja toisessa oli liian iso jono. No menimme sitten Strindbergiin. Ei oltu kumpikaan käyty siellä aiemmin. Tarjosin Charlotalle jääkahvin hänen synttäreidensä kunniaksi. Siellä oli pöytiintarjoilu ja tilaus hoidettiin pöydästä käsin. Kumma kokemus, sillä yleensä kahviloissa ei menetellä niin. No olipahan ylellinen kokemus! Muutenkin paikka on niin fiini.

Huomasimme, että ulkona oli satanut. Pelkäsimme, että siellä sataisi edelleen. Rukoilin, ettei sataisi ja kappas vain niin rukous toimi! Sen jälkeen menimme juhlistamaan Mustan Barbaarin dj-valmistujaisjuhlia. Olimme siellä jo kello 19. Näin varmistimme hyvät paikat. Kävimme tilaamassa jonkin Happy Joen pinkin siideridrinkin ja jatkoimme sellaisten voimauttavien korttien parissa juttelemista. Jälleen yksi terapiahetki.

Siellä sitten meno yltyi illan edetessä. Otin kuvan päivänstarasta ja uusien tuttavieni kanssa. Oli hauska ilta. Mukavaa jutella uusien ihmisten kanssa. Erään kanssa jopa vähän syvällisiäkin. Lähdimme kotiin vähän ennen 01.00.

2 vastausta

  1. Onpa ollut paljon kaikkea kivaa meininkiä ja tapahtumaa sulla!😊 pitää käydä joskus itsekin kokeilemassa tuota Strindbergiä😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kirjoittaja

Olen Eveliina Mulenga, (synt. 1993). Opiskelen tällä hetkellä sosionomi kirkon nuorisotyönohjaajaksi. Lukeminen ja kirjoittaminen ovat mielipuuhiani ja usko Jumalaan on minulle tärkeä. Kahvi on lempi energiansaantikeinoni unen jälkeen.

Seuraa Instagramissa