Valoa elämääsi

Lauantai 3. syyskuuta 2022

Jos et ole uskossa, puhuuko Jumala sinulle? Entä millaisia ihmeitä Jumalalla on auktoriteetti tehdä elämässäsi? Onko Jumalan valtakunta tavoittelemisen arvoista? Jos on niin miksi? Miten tulla uskoon? Tässä blogikirjoituksessani vastaan näihin kysymyksiin.

Olen seurannut netistä erään seurakunnan menoa ja halusin käydä paikan päällä tutustumassa siihen. Ainoa huono puoli on matkan pituus sinne. Seurakunta sijaitsee Vantaalla ja mulla on 1,5h matka sinne.

Siellä käsiteltiin Markuksen evankeliumin lukua 4 jakeita 1-20. Naispuhuja sanoi, että meidän tulisi viedä evankeliumia eteenpäin käskien eikä kiltisti pyytäen. Mielestäni se kyllä vaatii tietynlaista tapaa, millä tuoda julki asiansa. Ei voi käskeä toisia uskomaan, ei todellakaan. Mutta voi sanoa: ”Jumala rakastaa sua. Hän on sua varten. Ottaisitko hänet elämääsi?” tai jotain tämän suuntaista.

Seurakunnassa puhuja sanoi, että Jumala puhuu myös ihmisille, jotka eivät tajua haluavansa Häntä elämäänsä. Joskus oon miettinyt sitä, että puhuuko Jumala myös ei-uskoville, ja olen tullut siihen tulokseen, että puhuu. Jumala yrittää ohjaa eitä jokaista lähemmäksi Häntä ja tekemään oikeita valintoja. Kuulin sellaisen stoorin, jossa eräs henkilö oli nähnyt unta unelmastaan, josta myöhemmin tuli totta. Hänestä tuli maailman kuulu bisnesnainen, sillä alalla, jonne koki kutsumuksensa. Hän ei ole uskossa, mutta Jumala näytti hänelle tietä ja siunasi unelman.

Markuksen evankeliumissa 4:17 sanotaan näin: ”mutta jotka kestävät vain hetken, koska heiltä puuttuvat juuret. Kun tulee ahdinko tai vaino sanan tähden, he luopuvat kohta.”

Kun tulee uskoon ja kohtaa sen jälkeen ahdistusta, niin ihminen helposti luopuu uskostaan. Kuten eräs tuttavani sai kokea kauheasti vastoinkäymisiä elämässään uskoon tulemisen jälkeen, koska vihollinen niin vaikutti, hän ei halunnut enää olla uskossa eikä myöskään tekemisissä uskovaisten ystäviensä kanssa. Onhan pelkoreaktio normaalia, etenkin kun Saatana toimii pelotellen meitä. Ongelmana on se, että juuret eivät ole vielä syvällä maassa, niin jokin vastoinkäyminen kadottaa sen uskon siemenen. Mutta kun me uskovat olemme tekemisissä toisten uskovaisten kanssa, voimme jakaa pelkomme ja kokemuksemme sekä tukea toinen toistamme. Myös lukea Sanaa yhdessä ja rukoilla. Jos kerran Jumala on olemassa ja on kokenut sen, ei tulisi luopua Hänestä, vaikka mitä kävisi. Paholainen vain haluaa pilata välimme Jumalan kanssa ja siksi kohtaamme vastoinkäymisiä. Hän ei halua, että valitsemme Jumalan hänen sijastaan. Hyvä ja paha taistelevat, ja Saatana toteuttaa pahoja tekoja. Onhan siitä todisteena muun muassa sodat ja muut väkivallan muodot.

Ei ole uutta tietoa, että elämämme maan päällä ei ole helppoa. Siitä kestämisen arvoisen tekee kuitenkin Jumalan läsnäolo ja ne ihmiset, jotka Jumala on elämäämme suonut. Jumalan valtakunta on tavoittelemisen arvoista, koska siellä kaikki on hyvin. Sitä tavoittelemme Jeesukseen uskomalla. Hänellä on valta parantaa meidät täällä maan päällä eläessämme. Jumala tekee ihmeitä, kuten eräs nainen todisti seurakunnassa syöpäsolujen kadonneen. Vau, kiitos Jeesukselle!

Markuksen evankeliumissa 4:20 sanotaan näin: ”Mutta kylvö hyvään maahan kuvaa ihmisiä, jotka kuulevat sanan ja ottavat sen vastaan. He tuottavat satoa, kolmekymmentä, kuusikymmentä tai sata jyvää.»

Kaikkien meidän on mahdollista juurruttaa uskomme Jumalaan. Kuten edellä sanoin, että Sanan lukeminen ja uskovien yhteys ovat avaimia tähän. Ota sinäkin Jeesus vastaan! Mene käymään jossain seurakunnassa. Uskoon tuleminen on päätös, jonka teet ottamalla Jumalan Sanan vastaan.

 

Ps. Olet rakas Jumalalle! Tämä alla oleva kuvataulu löytyy käymästäni seurakunnasta.

2 vastausta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Kirjoittaja

Olen Eveliina Mulenga, (synt. 1993). Opiskelen tällä hetkellä sosionomi kirkon nuorisotyönohjaajaksi. Lukeminen ja kirjoittaminen ovat mielipuuhiani ja usko Jumalaan on minulle tärkeä. Kahvi on lempi energiansaantikeinoni unen jälkeen.

Seuraa Instagramissa